De Kinderopvangtoeslag

Wat is kinderopvang toeslag en hoe is deze opgebouwd? Kinderopvangtoeslag is een vergoeding van de Belastingdienst. U hebt hier recht op als u uw kind naar een geregistreerde kinderopvangorganisatie brengt.

Bij de kinderopvangtoeslag wordt er niet gesproken over een inkomen, maar over een toetsingsinkomen. Hoeveel toeslag u krijgt, hangt onder andere af van dit toetsingsinkomen. Dus als u een toeslag wilt aanvragen dan moet u uw toetsingsinkomen weten. Wanneer u een partner heeft, dan telt zijn of haar toetsingsinkomen ook mee voor de toeslag. Het gezamenlijk toetsingsinkomen is het verzamelinkomen op uw aangifte inkomstenbelasting plus of minus eventuele mutaties voor het komende jaar (zie ook http://www.toeslagen.nl/).

Alle officiele kinderdagverblijven zijn geregistreerd in een databank bij de gemeente. De registratie is een voorwaarde voor de Belastingdienst om een deel van de kosten te vergoeden. LRK (Landelijk Register Kinderopvang) moet u invullen wanneer u uw kinderopvangtoeslag aanvraagt of wilt wijzigen.

Landelijk register nummer Bofkontjes (Schinkelkade 37) 990291856

Inspectie Rapport

KDV De Bofkontjes

Kids Handen op de wangen
© 2019 Kinderdagverblijf De Bofkontjes